Novo vodstvo sindikata Lidl: spet s polno paro naprej!

Delavke in delavci Lidla, pridružite se nam!

Cedra in sindikat Lidl

Članice in člani sindikata Lidl smo se prejšnjo nedeljo, 19. novembra 2023, zbrali v živo, da ponovno s polno paro pričnemo z našimi sindikalnimi aktivnostmi. Izvolili smo novo vodstvo: imamo novo predsednico in nov aktiven delavski odbor.

*Z objavo tudi izražamo vso podporo našemu tovariškemu slovaškemu sindikatu ZO OZ KOVO LIDL, ki se v teh dneh pogaja za kolektivno pogodbo na ravni Lidla. Mi smo z vami!

TEŽKE PREIZKUŠNJE IN TRDA BORBA NAŠEGA SINDIKATA

Naj spomnimo: že takoj na začetku smo se morale članice in člani sindikata Lidl soočiti z agresivnim napadom podjetja na naš sindikat. V želji, da uničijo sindikalno organiziranje delavstva, kar je v Sloveniji sicer ustavna pravica vsakega delavca, so pričeli s kazenskem premeščanjem članstva v oddaljene poslovalnice, ustrahovanjem posameznikov za zaprtimi vrati in odpuščanjem predsednice. Podporo in ogorčenost nad ravnanjem uprave Lidla so leta 2020 izrazili številni: kar 4000 posameznikov je preko peticije, ki je zaokrožila po spletu, podprlo delavski boj v Lidlu.

A tedaj je udarila še epidemija in nas pahnila v eno največjih kriz. Toda sindikat je preživel. Ne samo to, postajali smo vse močnejši. Končno smo kolektivno spregovorili in stopili skupaj proti kršitvam in posledicam, ki jih Lidlov poslovni model prinaša delavkam in celotni družbi.

Istega leta smo delavke in delavci sindikata Lidl skupaj s panožnim Sindikatom trgovinskih delavcev Slovenije (SDTS) pozvali k zaprtju trgovin ob nedeljah. Predsednica Tjaša Kozole je takrat, skupaj z predstavnicami drugih trgovin, spregovorila tudi v parlamentu ter jasno sporočila: “Trgovke, trgovci, čas je, da stopimo skupaj in si izborimo proste nedelje.” In res, skupaj smo si jih izborili. Trgovinska zbornica, na čelu katere stoji Mariča Lah, si od takrat nenehno prizadeva za ponovno odprtje nedelj.

Leta 2021 smo, z novo predsednico, nadaljevali borbeno, nismo se ustavili. Zahtevali smo dodatno omejitev ročnega premeščanja bremen - skupaj s SDTS in ZSSS. Pričeli smo opozarjati podjetje na obvezno štempljanje za malico ter prisilili vodstvo v upoštevanje časa priprave na delo in zaključka z dela v delovni čas, kar se je pred tem sistematično kršilo po večini poslovalnic. Naša največja zmaga pa je bilo Lidlovo končno priznanje, da krši zakonodajo z enim od mehanizmov prilagajanja visoki storilnosti. Kljub našemu nenehnemu opozarjanju, Lidl ni upošteval pisanih ur na urniku ob predčasnem pošiljanju delavk in delavcev domov. Podjetje se je kar 15 let sprenevedalo ter vztrajalo pri kršitvi. Naše sporočilo je bilo jasno: “Lahko nas pošiljate domov, a le če nam priznate pisane ure na urniku kot OPRAVLJENE!” Vse to smo uspeli doseči, ker smo bili povezani, ker smo bili številčno močni, čeprav nismo niti še dosegli reprezentativnosti.

Z majhnimi dejanji smo se počasi, a vztrajno krepili in rastli. Še naprej smo opozarjali na problem odpuščanja sindikalistov, zato smo se pridržili akciji zbiranja podpisov Sindikata policistov, ki so predlagali spremembe ZDR-ja, za boljšo zaščito delavstva pred samovoljnim in nezakonitim discipliniranjem in ustrahovanjem kapitala. Z vso vnemo smo se pridružili tudi kampanji za vodo in skupaj z ostalimi organizacijami preprečili privatizacijo priobalnih zemljišč. Jasno je postalo, da sindikati ob ključnih političnih vprašanjih, ki vplivajo na življenja delavk in delavcev, ne smemo biti več tiho.

VELIKO DELA JE ŠE PRED NAMI

Fluktuacija delavk v Lidlu je izjemno visoka, saj je težko dlje časa držati tako visok tempo in intenzivnost dela. Za isto količino dela namreč Lidl zaposluje precej manj delavcev kot drugi trgovci in tako izdatno prihrani na plačah. Nizko število zaposlenih in visok tempo dela pa imata za nas visoke posledice. Tako naših 15 zahtev ob 15. obletnici Lidla še vedno ostaja aktualnih. Nujno potrebujemo več redno zaposlenih na izmeno, kajti le tako bomo zmanjšali intenzivnost dela ter s tem zagotovili varne in zdrave pogoje dela po poslovalnicah in v skladišču. Nujno je treba ustaviti premeščanja delavcev v oddaljene poslovalnice in skladišče, zmanjašati je treba obremenitve pri ročnem premeščanju bremen ter prisiliti podjetje, da prične upoštevati delavske standarde, ki si jih je delavstvo v Sloveniji uspelo izboriti. A vsem kršitvam ni konca in kraja. Še vedno nam podjetje na primer ne izplačuje niti dodatka za popoldansko delo.

Borba delavk in delavcev v Lidlu je izrednega pomena, kajti podjetje Lidl vnaša v naš prostor nove prakse presežnega izkoriščanja delavk, s čimer razkraja izborjene delavske standarde za vse, tudi za klasične trgovine, kot sta npr. Tuš in Spar. Izjemno veseli smo, da so se člani sindikatov Tuš in Spar pridružili našemu srečanju in nas pri naših bojih podprli. Skupaj z njimi nam bo uspelo.

Sedaj ste na vrsti ve, sodelavke in sodelavci Lida - čas je, da se nam pridružite.

več v Dogodki