Anketa o kvaliteti in dostopnosti domov za starejše (DSO)

Raziskava o skrbi za starejše

RO CEDRA

V Centru za družbeno raziskovanje (Cedra) raziskujemo razmere v domovih starejših občanov (DSO). V ta namen smo pripravili tudi anketo, ki nam bo pri raziskavi v veliko pomoč, v njej pa nas zanima, kaj svojci upokojencev menijo o kvaliteti in dostopnosti oskrbe v domovih starejših občanov, oz. kako skrbijo za svoje upokojene družinske člane v primeru, da ti ne bivajo v domu starejših občanov.

S skupnimi prizadevanji želimo izboljšati delovne pogoje tako za delavce v DSO-jih, kot tudi za stanovalce. Zagotoviti je treba stabilno javno financiranje DSO-jev in tako omogočiti dostop do domov vsem, ne zgolj tistim, ki so dovolj premožni. Z anketo tudi preverjamo ali je možna širša koalicija organiziranih delavcev in uporabnikov v prizadevanjih za kvalitetnejšo in dostopnejšo oskrbo za starejše občane.

Vse zainteresirane naprošamo, da anketo pošljejo čim širšemu krogu ljudi, saj bomo le na tak način uspeli pridobiti dovolj dober vpogled v problematiko skrbi za starejše pri nas. Izpolnite anketo, pošljite vašim kolegom, znancem in vsem, ki se jih problematika tiče.

POVEZAVA DO ANKETE - KLIKNI, IZPOLNI, DELI

sorodno

več v Pozivi in izjave podpore